SCIENTIFIC AND METHODICAL ASPECTS OF TEACHING EMIGRANT MEMORIES - Жолмаханова, Акерке; Карбозова, Булбул; E. Rybina (Scientific Journal of Pedagogy and Economics, 2022)
Мақалада естелік жанрын оқытудың ғылыми-әдістемелік аспектілері сөз болады. Шет елдердегі қазақ әдебиеті жалпы қазақ әдебиетінің үлкен құрамдас бөлігі. Әсіресе, Қытай мен Моңғолия қазақтарының әдеби туындылары ұлтымыздың жүріп өткен жолынан сыр шертеді. Диаспоралық әдебиет өкілдері бұрыннан қалыптасып дамыған отандық әдебиеттің шығармашылық дәстүр сабақтастығын жақсы сақтай білген, жанрлық жағынан да бай, күрделі. Мақалада осы күрделі сала – диаспоралық әдебиет, эмигрант естеліктерін оқытуда ұстанатын негізгі ұстанымдар мен тұғырлар жайлы кеңінен талданып, мысалдар негізінде келтірілген.